”DE GRONDPILOTEN” 50 jarig Jubileumfeest.


Zaterdag 5 november 2005 een feestavond omdat onze vereniging 50 jaar bestaat.
De feestavond word gehouden in Huis ten Halve in Roosendaal.
Ongeveer 85 aanwezigen en als speciale gasten  Burgenmeester Marijnen uit Roosendaal en dhr. Zwanenburg voorzitter van de afdeling modelvliegsport van onze overkoepelende organisatie de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart.

 

jac-toon

De jubilarissen

  

burg-jac

Dhr. van As is al bijna vanaf het begin bij de vereniging en al meer dan 40 jaar bestuurslid. Hij zorgt er als penningmeester voor dat de vereniging financieel gezond blijft.
Tevens organiseert hij al 15 jaar wedstrijden

Dhr. Thielen medeoprichter van de vereniging.
Landelijk betrokken bij de introductie van het van het electrovliegen.
Tevens ook een aantal jaren bestuurslid geweest van de vereniging.
burg-ton

 

Alle jubilarissen worden door dhr. Zwanenburg voorzitter van de afdeling model van de K.N.V.v.L onderscheiden met een speld in zilver. Dhr. Thielen krijgt een speld in het goud.

boudewijn-ton
Dhr. T. Thielen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

boudewijn-jac

 

Dhr. J. van As

 

 

 

 

 

 

boudewijn-jan
Dhr. J. van Loosen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

boudewijn-piet

Dhr. P. Elsten

De heer Jan Loosen is ook al 43 jaar lid en enige jaren bestuurslid geweest.   Jan is een pionier op het gebied van de radio besturing en tot op heden een enthousiaste modelvlieger (bouwer) instructeur.

 

De heer Piet Elsten is mede oprichter van de vereniging was in de begin periode instructeur vrije vlucht en heeft in de landelijke competitie vrije vlucht gevlogen. Piet heeft door omstandigheden van persoonlijke aard gedurende korte tijd de vereniging verlaten maar is van af 1968 tot heden weer lid van de vereniging en tevens instructeur.


De heer Thielen is mede oprichter van de vereniging en jaren voorzitter van de vereniging geweest. Hij was in de begin periode de promotor van het vliegen met elektro modelvliegtuigen en doet dit tot heden nog steeds met veel enthouasme. Hij is een vraagbaak met betrekking tot het elektro vliegen en ook tegenwoordig nog actief bezig is met deze tak van de modelvliegsport.

 

De heer van As is mede oprichter van de vereniging en al 40 jaar bestuurslid.

Als penningmeester van de vereniging wordt hij alom geroemd om zijn kundigheid en betrouwbaarheid en houd al deze jaren de vereniging financieel gezond. Jac is een van onze instructeurs en begeleid nieuwe jeugd(leden) op adequate wijze naar het halen van een brevet in de categorieën motor, zweef en elektro vliegen. Verder is Jac zeer actief bezig met het onderhoud van het veld en heeft dan ook nog tijd om zelf een vluchtje te maken.

 

 

 

 

rinus-jac rinus-ton 

 

rinus-piet

Natuurlijk hebben onze jubilarissen van de vereniging ook nog een mooi aandenken gekregen. Voor de echtgenotes was er natuurlijk een mooie bos bloemen. Jammer, van dhr. Jan van Loosen is geen foto beschikbaar.

 

Tussen alle bedrijven door werd er 2 keer een verloting gehouden. Bij iedere verloting was de hoofdprijs  een rondvlucht met de Yak. Deze prijs was beschikbaar gesteld door ons clublid Willen Braat. Tevens waren er ook nog waardebonnen en een bouwdoos te winnen.
verloting 
Druk met de verkoop van de loten.

 

 

dans1   dans2

Op onze feestavond was er live muziek en gelegenheid om zich op de dansvloer te begeven.

 

 
tafel1   tafel2

Een feest kan natuurlijk niet zonder een buffet
 
 
Volgens heel veel leden een geslaagd feest wat zeker voor herhaling vatbaar is.
We gaan door naar een volgend jubileum.