Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Fun-Zweef wedstrijd.

Zondag 18 oktober 2009

Fun-Zweef

Na eerder te zijn afgelast op 11 oktober was een week later de dag aangebroken waarop het allemaal moest gebeuren. Een vrij groot aantal leden was dan ook naar het veld gekomen om deel te nemen aan de jaarlijkse Fun-Zweef wedstrijd. Het weer zat dit keer mee en dankzij het zonnetje was het rond het middaguur zelfs prettig vertoeven op het veld. Met enkele late inschrijvers erbij telde de wedstrijd uiteindelijk 16 vliegers, waarvan de meeste met de traditionele zweefvliegtuigen deelnamen maar ook de welbekende Swift verscheen in verschillende afmetingen op het strijdtoneel.

De eerste opdracht  Aan ons oude vertrouwde chalet werd een dartbord gehangen en elke deelnemer kreeg drie kansen om een zo hoog mogelijke score te halen (max. 10). Naast het dartbord werd ook ons clubhuis herhaaldelijk slachtoffer van de dartpijltjes waarbij sommige leden (waaronder ondergetekende) het ten ondergaan van het clubhuis leken te willen bespoedigen.         het resultaat na de worp                                                                             

concentratie voor de worpdak lekde dartkijkers Concentratie! -------------------> Eh, helaas dat moet nog een keer

Net echt he? (vooral net)

En natuurlijk wordt dat deel van het chalet dat nog goed is ook nog lek gegooid. Sommige leden bakken er ook helemaal niets van ;-)

 

Opdracht 2.  Een hoge score bij het darten leek een goed streven, echter bij aanvang van opdracht twee bleek een hoge score het iets lastiger te maken dan een lage score. Er moest een vlucht gemaakt worden van maximaal twee minuten, gevolgd door een doellanding en wel het doel dat overeenkwam met de bij het darten behaalde score. De vliegers moesten allen achter een bepaalde lijn plaatsnemen en doel 1 lag het dichtste bij die lijn, doel 10 uiteraard het verst er vandaan. Daardoor waren degenen met een lage score duidelijk in het voordeel.

 

Iets te harde zijwind bij de lierstart, dat ging maar net goed.

 Daarna een prima start.

 

Opdracht 3 Bij opdracht drie bleek dat een van de meest simpele vormen van luchtvaart een behoorlijk enthousiasme bij de vliegers teweeg bracht: Het papieren vliegtuig. De meest uiteenlopende modellen werden van een A4’tje gefabriceerd en uitvoerig getest onder het genot van een kleine lunch. Vervolgens moesten met de papieren vliegtuigen twee opdrachten uitgevoerd worden, ten eerste een duurvlucht en als tweede een afstandsvlucht. Met enkele modellen werden indrukwekkende resultaten behaald!

de trotse bouwersOpdracht 4 De laatste opdracht van de dag was een duurvlucht van zes minuten met aansluitend wederom een doellanding, nu was echter maar één doel waarbij na de landing de afstand tussen het doel en het model gemeten werd met behulp van een meetkoord. De inmiddels veranderende weersomstandigheden brachten enkele flinke wolken in de omgeving van het veld die er voor zorgden dat er redelijk lange vluchten gemaakt konden worden, het merendeel van de deelnemers wist de tijd van zes minuten dan ook gemakkelijk vol te maken. Ook de doellanding werd door sommige vliegers zeer kundig uitgevoerd.

 

Bij de prijsuitreiking werd het programma nogmaals kort doorgenomen waarbij enige verassende spelregels aan het licht kwamen. Met name de laatste opdracht had een addertje onder het gras omdat de doellanding (geheel tegen verwachting) meer punten opleverde naarmate je verder van het doel landde maar wel binnen een straal van 15 meter van het doel. En zo ontstond uiteindelijk een verassende einduitslag waardoor ik voor het eerst de eer had om een wedstrijdverslag te mogen schrijven. Wederom een geslaagde Fun-Zweef en een leuke dag voor zowel deelnemers als toeschouwers!

Einduitslag:

Michael Vissenberg

Ad Castelijn

Ton Henselmans

Bert Scholten

Rien Stuits

Jac van As / Dré van Nassau

Jeffrie Raaijmakers

Ben Ros

Frans van Peer

Guy van Gastel

Frans van Meer

Maikel Hereijgers / Arthur de Groot / Jelte de Vries

Piet Timmermans

Voor de eerste drie plekken was er een mooie standaard en voor de winnaar de wisselbeker.

prijsuitreikingde winnaar 

Voor alle deelnemers was er een prijs dus er moest even gekeken worden wat er voor moois tussen lag. Door Cees Roovers was zelfs een radio cd speler beschikbaar gesteld als prijs.

 De trotse winnaar en daarmee onze verslaggever!

 

Leuk om te zien dat onze nieuwe bankjes goed gebruikt worden.

 Foto`s: B. Ros, B. Scholten Verslag: M. Vissenberg

 

Copyright © WBLC "De Grondpiloten"

Activiteiten 2009