Wedstrijd verslag F3A-X te Deelen

Deelen  14-15- juli.

 

Zaterdag morgen een beetje regenachtig maar wel goed te vliegen en een sterke wind.

De wind stond cross op de vlieglijn en blies het vliegtuig van je af.

 

Eerste vlieg ronde: was een beetje aftasten hoe het zou gaan met de Extra die voor dit weekeinde is ingezet. Vliegen gaat redelijk goed moet nog wat aan gepast worden om nog hogere punten te scoren, helaas het geluid van de prop gaat parten spelen gezien de straf factor 10 die zeker nu met die DA 170 in zijn nadeel is.

 

Tweede vlieg ronde: is er aan de onderkant van de vleugel een groot stuk bespanning eraf gegaan en dat geeft een hoop turbulentie met zich mee op een vleugel, dus niet een hoge score.

Gelukkig heeft de jury het niet gezien anders hadden we een dikke nul gekregen voor deze vlucht. Na deze vlucht snel naar een dicht bijzijnde modelbouw winkel gereden om een paar meter folie te halen en bij een behulpzame modelvlieger deze weer netjes erop gestreken.

 

Derde vliegronde: Het eerste gedeelte ging goed maar ben te veel bezig met het gedoseerd gas geven wat af en toe iets te weinig was zodat het vliegtuig iets ging dwarrelen wat punten kost maar het geluid was beter om aan te horen en de punten hiervoor ook hoger.

 

Zondag morgen ziet het weer veel beter uit en de wind is afgenomen.

Vierde vliegronde: Vlieglijn wordt vandaag verlegd i.v.m. het op lieren van de zweefvliegtuigen en niet in hun vlieg gebied te komen. Deze werd nu 45 graden gedraaid en nu hebben we weer cross wind maar nu blaast de wind het vliegtuig naar je toe (de wind was ook gedraaid.) Ging heel goed figuren gingen goed geluid was acceptabel goede punten score.

 

Vijfde en zesde vlieg ronde: Het gaat steeds beter de kist voelt goed aan mijn zelf vertrouwen wordt ook weer steeds beter en de scores blijven wel een beetje achter maar dat wil ik zo snel mogelijk optrekken naar mijn oude niveau.

 

Dag klassement:

1 ste plaats: Leslie v/d Laan

2 de plaats: Peter Scholte

3 de plaats: Danny Zagers

 

                            

  

 

 

Op advies van Klaus Krumscheid  gaan we de Mejzlik prop vervangen voor een Muller prop bij onze Duitse vrienden scheelt dat een hoop DB’s. We hebben een redelijk druk schema:

 

Zondag 08-Juli gevlogen in Belgie F3M Landen nog geen uitslag gekregen i.v.m. computer storing bij de organisatie.

 

Zaterdag/zondag 14/15 Juli  F3AX  B klasse  3 plaats behaald

 

Zaterdag/zondag 21/22 Juli:Vliegen in Belgie F3M-Ambiorix Tongeren

 

Lekker vliegen en veel proberen te leren want het niveau is daar erg hoog en zeker goed voor mijn ontwikkeling.

Nu nog een paar keer deze week trainen om de DA 170 cc motor meer inloop uren te geven  we zitten nu op ongeveer 4 inloop uren en hebben nog niet de volledige power die we voor onze Extreme Flight Extra 125 “ nodig hebben.

De kist recht omhoog sturen is oke maar nu een snap en verder omhoog dan heeft hij een beetje moeite maar daar wordt hard aan gewerkt om dat op te lossen zeker met deze nieuwe motor is het gewoon nu uren maken tot dat deze goed is ingelopen en de laatste druppel toeren eruit komen.

We hebben al een nieuwe brandstof waar we  veel meer vermogen in de mid range hebben en de gas opname merk je zeker en daarom de gascurve aangepast. (De power komt nu veel sneller in.)

 

Dit dankzij Koen Weerheijm van CCC Trading die ons met raad en daad bijstaat.

We proberen zoveel mogelijk dingen te verbeteren zowel aan me zelf als aan het vliegtuig.

 

Gr. Danny Zagers