Zaterdagmorgen stond er een harde wind 6 Bft en crosswind  op de vlieglijn, het vliegtuig werd van je afgeblazen en de temperatuur was ook niet echt hoog  16 graden.

 

Bij de briefing werd er medegedeeld dat we 3 rondes zouden vliegen deze dag. En de zondag ook als de weer goden mee zouden helpen.

 

Ik was best nerveus gezien dat ik de zaterdag er voor mijn nieuwe Extra 300  125 inch spw.  heb ingevlogen en naar 4 minuten de fail safe inwerking kwam en resulteerde dat de  Extra 300 onbestuurbaar naar beneden is gekomen en veel schade heeft opgelopen.

Gezien dat er een camera ploeg aanwezig was is dit een flinke teleurstelling.

 

Tot op heden niet kunnen achter halen wat het probleem is en alles uitgelezen en niks gevonden,de zender naar van Maurik gebracht om alles te laten controleren, heeft ook niet echt iets op geleverd.

Met deze gedachte aan de wedstrijd begonnen met mijn vertrouwde  Edge 540 maar ik kwam er al snel achter dat mijn zelfvertrouwen een flinke deuk heeft opgelopen wat resulteerde in een matig punten aantal.

 

Ik kon niet mezelf focussen op de figuren maar was met me zelf aan het worstelen en was alleen maar bezig met de gedachte blijft alles wel goed bleef werken en dat er maar niks met deze kist gebeurt.

Het resulteerde dat ik per ronde meer dan 200 punten minder scoorde dan mijn directe deelnemers.

Zaterdag avond stond ik op de 5 de plaats in de tussenstand.

 

Zondag gelukkig wat minder wind maar nog steeds crosswind en af en toe  lichte regen waar we toch mee hebben gevlogen
,s' middags brak de zon erdoor en het werd een beetje aangenamer. De rondes die volgde kwam er iets verbetering in mijn vluchten maar helaas niet genoeg om met de eerste mee te strijden.

 

De uitslag voor het weekeinde: Heb de 4 de plaats behaald wat zeker beter moet.

We gaan gewoon weer veel trainen om mijn zelf vertouwen terug te winnen en kijken of we in de tussentijd een optie hebben om de Extra op te knappen of een romp te vinden ,zijn helaas niet meer op voorraad,de nieuwe versie van de Extra 300 125 inch komt
pas eind Juli binnen.

 

Mijn Pa en ik doen er alles aan om de Extra 300  weer in de lucht te krijgen en dat we nog een paar wedstrijden in BelgiĆ« mee kunnen vliegen.

 

Positief blijven en op naar de volgende wedstrijd in Deelen  op 14 en 15 juli.

 

Danny Zagers