Wedstrijd verslag van clublid Danny Zagers in de eerste wedstrijd in Sittard 2012 F3A-X  B klasse.

Zaterdag morgen was het een beetje bewolkt maar de temperatuur was aangenaam en in de middag  was het 25 graden. Er was een grote opkomst van de vliegers,zeker ook de Duitse en Belgische vliegers waren ruim aanwezig.

 

Eerste ronde ging redelijk goed een iedereen had gezonde spanning voor de eerste vliegronde.

Tweede ronde maakte Danny een bijna perfecte vliegronde wat resulteerde in een hoog punten totaal.

 

Naar mate het warmer werd begon de motor een beetje te sputteren bij de figuren waarbij recht omhoog moest. Daardoor werd de concentratie minder op de figuren en meer op de motor loop wat resulteerde in een fout in een bepaald figuur en dat wordt bestraft met een 0 telling van het figuur.

Zondag morgen kregen we de uitslag van de totalen van de afgelopen drie vliegrondes en Danny stond op de tweede plaats met 34 punten achterstand.

 

Dus er waren nog 2 vliegrondes te gaan op zondag en hij moest zeker flink aan de bak om een goed resultaat en een podium plaats te handhaven want er zijn 4 vliegers die voor elkaar niks onder doen.

Gelukkig naar een wijs beraad en zeker ook met een  goed overleg met een paar Duitse Vliegers en zeker Klaus Krumscheid (de uitlaat Demper specialist) om de motor meer te koelen en de voor ontsteking later te zetten met deze temperaturen die waren nu op gelopen tot 27 graden.

Alles weer in elkaar gezet een test gedaan en het euvel is opgelost.

 

De 4de ronde ging weer een stukje beter dan de vorige en bij de vijfde was de focus en vertouwen weer helemaal weer terug en Danny maakte weer een goede laatste ronde.

Daarna was het wachten wat het eind resultaat zou worden en naar een paar uur wachten tot alle deelnemers hun laatste ronde hadden gevlogen in de 3 verschillende klasses.

 

De spanning werd met de prijs uitreiking nog verder opgevoerd door het F3A-X bestuur dat de twee beste piloten van de dag in de B klasse een minimaal verschil was van twee punten.

 

Uit eindelijk kwam het verlossende antwoord : Danny Zagers 1ste plaats (hij slaagde een luidde kreet van opluchting)

 

Het punten totaal is 3400 punten en de tweede plaats met 3398 punten over de 3 beste rondes.

 

Het gaat dus een spannend en leuk jaar worden en we weten nu waar we nog aan moeten werken.

 

Verslag: Anton Zagers