Een verslag van Danny Zagers

 

Afgelopen weekeinde in een hogere klasse gevlogen om alvast te wennen aan de figuren.

Gezien dat ik in deze C klasse genoeg punten heb behaald en Nederlands kampioen ben heeft mijn coach Peter Vanlanduyt geadviseerd om mij toch in een klasse hoger mee te laten vliegen de laatste wedstrijd van het jaar dit in samenspraak van de F3A-X bestuursleden.

We hebben er aardig voor getraind de afgelopen weken om toch goed beslagen aan deze laatste wedstrijd deel te nemen.

Mijn Coach en ik willen kijken hoe we er nu voor staan en waar we in de winter aan moeten werken om het volgend seizoen mee te kunnen strijden in de bovenste regionen.

 

Zaterdag was een bloedhete dag en geen wind.

Was best nerveus om in de B klasse te vliegen het is toch weer iets anders dan de C klasse de moeilijkheids graad is hoger van de figuren en zeker omdat er vanuit Belgiƫ ook deelnemers mee deden die het F3M programma vliegen.

Gezien het grote deelnemers veld zijn er de zaterdag 2 rondes gevlogen en op zondag ook twee.

Zondag na de briefing kwam er een hoosbui van 45 minuten die wedstrijd is stil gelegd tot deze bui over was, daarna is het vliegen weer op een strak tempo verder gegaan.

Was op de zondag minder nerveus en kon ook strakker de figuren vliegen en de laatste ronden op zondag me beste resultaat behaald met de punten.

 

In het dagklassement over 4 rondes ben ik op de 5de plaats geƫindigd en wat zeker een goed uitgangspunt is voor volgend jaar.

Nu hebben de B vliegers het gehele jaar kunnen trainen en wedstrijd ritme op kunnen doen en voor mij was het een goede graadmeter van hoe ik er voor zou staan.

Het nieuwe programma voor volgend jaar is ook op Nederweert bekend gemaakt.

Kan vanaf nu me gaan focussen op het nieuwe programma en volgend jaar toch proberen mee te strijden voor een hoge  klassering/podiumplaats.

 

En een geweldig eindresultaat van de NK F3A-X 2011.

Peter Vanlanduyt eerste in de A klasse en Danny Zagers eerste in de C klasse!

 

Onze kampioenen (links Peter Vanlanduyt en rechts Danny Zagers)