Wedstrijd verslag F3A-X Stadskanaal 2/3 juli

Zaterdag morgen werd Danny wakker met een flinke griepaanval, koorts en veel hoesten.

Windkracht 4/5 schuin cross op de vlieglijn.

Bij de eerste vlucht was aan de punten te zien dat het heel zwaar voor hem ging worden. Hij had moeite om zich goed te concentreren en stond te trillen op zijn benen.

Bij de tweede en derde vlucht waren de resultaten beneden zijn peil toen besloten we om die dag niet meer te vliegen. Had van een vriendin van een mede deelnemer nog tussendoor ibuprofen 400mg gekregen tegen koorts en griep maar dat daardoor je reactievermogen beïnvloed kan worden was zeer goed te zien in Danny's vliegen.

Majoke de vrouw van een jury lid is naar Stadskanaal gereden en bij een drogist om wat zogenaamde paarden middelen te gaan halen om toch zondag nog Danny te kunnen laten vliegen.

Danny heeft deze ingenomen en is op bed in de caravan gaan liggen en heeft veel geslapen.

Danny is zondagmorgen wakker geworden en hij bleek weer aardig goed opgeknapt en heeft deze dag weer zijn echte scherpte terug wat ook in de resultaten kon zien.

De omstandigheden waren het zelfde als zaterdag alleen met wat hele lichte nevel/regen

Danny heeft de niet gevlogen rondes van de zaterdag op zondag in mogen halen wat weer vanouds ging.

Mede dank zij de dames die hem goed hebben verzorgd en medicatie hebben voorzien kun je toch zegge dat de F3A-X club een hele leuke en zorgzame wedstrijd/vriendenclub is.

Einduitslag:

  1. Danny Zagers
  2. Bryan Rademakers
  3. Tess Pollinder

Danny's coach (nog geen foto aanwezig): Peter Vanlanduyt is knap 2de geworden in de A klasse

De gelukkige winnaar Danny Zagers

Danny staat momenteel eerste in het NK kampioenschap en F3A-X C, en wil graag de volgende wedstrijd in Nederweert in de hogere B klasse mee vliegen. We zijn benieuwd hoe hij hier in mee kan. Tevens vliegt hij ook het Belgische kampioenschap in Tongeren mee met zijn net gereed gemaakte Yak 55 110 inch.

Volgens zijn coach een goede basis om meer ervaring op te doen in wedstrijden.

We zijn benieuwd hoe het Danny vergaat in deze wedstrijden.