Verslag eerste vlucht Hot Spot

 

Waar gebeurd,……

Het is weer lang geleden dat 1 april op zondag viel. Tijdens de daaraan voorafgaande clubavond beweerde een clublid, dat hij die zondag zijn "straaljager" ging invliegen. Omdat dat een belangrijke gebeurtenis was, nodigde hij alle clubleden uit om te komen kijken.

En omdat dit een zo uniek feit was, beloofde hij om na de geslaagde vlucht alle aanwezigen te trakteren op een barbecue. Vanzelfsprekend zou ieder zijn eigen bordje meebrengen en een ander clublid was zo goed om voor de barbecuesauzen te zorgen.

Uiteraard was er op die bewuste 1 april zondag geen straaljager te bekennen. Wel een aantal leden met bordje en bestek en ook waren er voldoende sauzen.

 

Maar dit jaar, op tweede paasdag was het ook 1 april.

En wat we daar zagen, was een unicum op ons veld. Een heuse HOT SPOT met een echte straalmotor. En die koos wel het luchtruim.

hotspotWat een mooie toestellen De eigenaren met hun modelHet was een "maiden flight" die prachtig verliep.

Het geproduceerde geluid mag in de start even heftig zijn, maar tijdens de vlucht is het een rustig gezoef. De snelheid van het model is in evenredigheid met de verwachting. Dat betekent, redelijk snel. Dus ook de aanvlucht voor de landing kun je je voorstellen, zal ook met een behoorlijke snelheid zijn.

Dit bezorgde Fred wel wat knikkende knieën. Maar het model komt en zal toch eens moeten landen.

En dat kwam toch iets te hard aan. De hoofdwielen draaiden haaks om en het neuswielkom dat ook niet meer houden.

Helaas, een geslaagde vlucht, maar een landing met geringe schade.

Toch mag gezegd worden, dat het een prachtig vliegbeeld was!

De tweede aanwezige HOT SPOT koos die dag nog niet het luchtruim, maar dat is nog een kwestie van tijd. We wachten af.