Sopwith Pup

Na lange tijd van bouwen, rekenen en zweten was het tweede pinksterdag eindelijk zover. De pup van Rinus is klaar en zal z’n luchtdoop hebben. Na de montage op het veld, met de welgemeende raad en hulp van de aanwezige leden, werd de motor gestart voor de afstelling en de reikwijte testde reikwijdte proef. Alles bleek in orde te zijn en dus moest het maar gebeuren. 

Alle moed bij elkaar geschraapt, de tank vol en dan naar de startbaan.

Na nogmaals alles te hebben nagezien, werd vol gas gegeven en jawel, na enkele meters kwamen de wielen van de grond en steeg het op. Een kleine correctie op het hoogte roer was noodzakelijk, maar verder was alles in orde. Een mooi gezicht was het. De bouwer en trotse eigenaar van het model

De trotse bouwer van het model

Zelf heb ik de eerste vlucht pas later op de video gezien en ben na al de tijd dat ik er mee bezig ben geweest wel tevreden, er is na die eerste vlucht een hoop spanning van me afgevallen. De eerste vlucht met een nieuw model is altijd moeilijk, omdat je niet weet hoe het model zal reageren en nog minder hoe je zelf reageert als het niet helemaal goed gaat, maar daar had ik deze keer gelukkig geen last van.

Mijn dank gaat naar Frans van Meer voor zijn ondersteuning tijdens de eerste vluchten en naar mijn familie die getuige wilde zijn. Mijn bijzondere dank aan mijn vrouw die al die uren dat ik aan het bouwen was geen vragen stelde een mooi detaildan alleen of alles goed ging en me ondersteunde als dat niet zo was en dat vele malen.

Ik kan terug zien op een welgeslaagde eerste vlucht en heb een mooi model erbij, waar ik nog lang van zal kunnen genieten.eerste start

Rinus van Bekkum.  

Voor meer info over het bouwen, vliegen en aandrijving van de Sopwith Pup: via het contactformulier op onze site.