FUN ZWEEF 2015 op 4 oktober

Dit jaar zouden in verband met het 60 jarig jubileum geen fun wedstrijden gehouden worden, maar voor de FUN ZWEEF werd een uitzondering gemaakt.

Steunend op de ervaringen van voorgaande jaren was er altijd een grote opkomst voor dit evenement.En ook dit jaar was dat zo. Een prachtig weer bracht 17 deelnemers naar ons veld.DSC 9948

Allen gewapend met een zweefvliegtuig, al dan niet met een elektrische aandrijving om op de gewenste hoogte te komen.

DSC 9963Dit jaar was de wedstrijd georganiseerd door Robert Hermans, een clublid dat lang niet iedereen kent, maar wel bekend in het F3B wedstrijdgebeuren.

Robert woont in Beuningen en gaat heel dikwijls samen met Ben trainen op Vliegbasis Woensdrecht. Robert heeft voor een 3 tal taken voor onze fun wedstrijd gezorgd.

De start was omstreeks 12 uur, zodat er na de wedstrijd nog vrij gevlogen kan worden.

De eerste taak, precies vliegen hield in dat je eerst met een dobbelsteen een tijd in minuten moest gooien (tussen 3 en 6 minuten) en deze tijd moest volvliegen gevolgd door een precisie landing.

Ben was als eerste aan de beurt en bij de achtste start gebeurde er iets waarop niemand had gerekend.

De beste scores voor de tijdvlucht waren voor Ben, Bert, Robert en Jac en voor de landing Willie en Michael. Intussen werd er stevig gebouwd aan een papieren vliegtuig van stevig A3 papier. Doel, een afstandvlucht en een tijdvlucht. Dit leverde hilarische vertoningen op. Vooral als het vliegtuigje niet verder dan de startplaats kwam. Willie, Henk, Jac en Piet vlogen het verst en alleen Jac het

langst. (dat was meteen een goed uitgangspunt voor de eindoverwinning).

De derde opdracht was Netjes vliegen. Wij denken dat we dat allemaal wel kunnen, maar dat bleek toch wel wat lastiger.

Het vliegen van de figuur 8 valt toch wel wat tegen en ook een nette landing is lang niet altijd zeker. Vooral wanneer er op gelet wordt.

Alleen Ben, Robert en Michel maakten een feilloze 8 en de landing was voor een zevental deelnemers prima. Omdat er nog tijd over was, werd opdracht 1 nogmaals gevlogen.

Nu met nieuwe tijden. Ben, Willie, Danny, Koos en Jac deden het hierbij het best en alleen Dre maakte een mooie landing in het aangegeven vak.

De jury voor al deze taken werd gevormd door een vijftal mededeelnemers die net op dat moment niet vlogen

 De totaalscore was snel bekend en Jac, Ben een Robert werden 1, 2 en 3.

DSC 0009

Jac