Filmavonden begin 2012.

Vrijdag 3 februari.

Op het nieuws horen we dat de spoorwegen wegens 3 vlokjes sneeuw niet meer kunnen rijden en er vele honderden reizigers vaststaan op de stations. Op de wegen is het al niet beter, een maximum aan files. Dus wat is wijsheid. Doorgaan, ja of nee?.

Maar al te late afmelding kan sommige leden voor niets naar buurthuis Keijneburg laten komen en dat is ook sneu. Bovendien heeft Dave al voor een beamer gezorgd en is al onderweg.

Dus: dooorgaan!

We waren met een tiental leden en bekeken met veel genoegen de diverse dia's en films. Vooral de oude opnamen spraken de aanwezigen aan. Een korte film van onze eerste vliegshow in 1980, waarbij toch zo ongeveer 3000 bezoekers waren komen opdagen was leuk, maar ook dia's van vrije vlucht zweefvliegen op de Rucphense hei en de eerste radiobestuurde toestellen van onze club waren te zien. Zelfs een paar fotos van de bouw van ons chalet in 1988.

Zeker aangemoedigd door dit mooi beeldmateriaal zal het beslist goed zijn om dit bij beter weer nog eens te herhalen, want lang niet alles is op deze avond te zien geweest.

 

Vrijdag 13 april was het dan zover de tweede filmavond. De opkomst was ongeveer net zoals met de eerste, dus in het totaal zeker een succes. We hadden oude films, dia's en foto's. Er werd gevraagd zoiets nog eens te herhalen en te proberen of we nog wat meer materiaal kunnen verzamelen. Dat zal dan iets voor het najaar worden.

De film die Ronald en Rien de Pijper hebben gemaakt en beschikbaar hebben gesteld aan de vereniging voor publicatie op youtube kun je HIER bekijken.