Op zondag 8 januari was het weer zover. De jaarlijkse start van aktiviteiten begon met het snertvliegen. De hele week was het wel de vraag of het kon doorgaan. Niet vanwege kou of sneeuw, maar wegens het vele hemelwater dat er was gevallen. De weg naar ons veldje was heel slecht met grote plassen. Maar het werk van Bert was niet vergeefs, geultjes lieten het water naar de sloot stromen en er waren slechts enkele diepe kuilen over.
Het weer was deze zondag ook heel schappelijk. Ongeveer 8ยบ C en een matige NW wind. Dus we konden rekenen op een goede opkomst. En dat was het ook.
De vliegtuigen worden in elkaar gezetIMG_0917
Vele clubleden hadden de moeite genomen om naar het veld te komen. De kookplaat werd aangesloten en we gingen soep warm maken. En wat voor soep! Er was natuurlijk erwtensoep, aangevuld met extra rookworst, maar ook chinese kippensoep was er dit jaar. Daar had Ben voor gezorgd. Lia had deze eigengemaakte soep speciaal voor deze dag gemaakt en dat hij in de smaak viel dat was duidelijk. Vele liters zijn er op gegaan en menig clublid kwam nog eens terug om een kop soep. Rina had het er maar druk mee. Soep scheppen, chocomel opwarmen en uitdelen, koffie schenken. Enz.
Omdat het best goed weer was kon er ook volop gevlogen worden, al werd in de loop van de middag de wind wel sterker.
Wat later op de middag werd het tijd om op te ruimen, al kon er nog steeds gevlogen worden.
En wederom kunnen we terugzien op een heel geslaagde start van het jaar 2012.

rina en jacJvORina en LindaSmakelijk

Meer Foto's op de fotopagina