Fun Swift 22 mei 2011

 

Zo zie je maar weer, gerechtigheid wint altijd. De winnaar van de fun Swift van vorig jaar dacht eronder uit te komen een verslag te schrijven. Nu mag hij het alsnog gaan doen, want ook de fun Swift van  2011 wist hij op zijn naam te schrijven. Nu komt hij er niet meer onderuit!!!!!

SL740320


Op zondag 22 mei, een zeer winderige dag, gingen 8 piloten de strijd met elkaar aan. In 5 zeer leuke opdrachten werd er bijna letterlijk uitgevochten wie deze fun wedstrijd mocht gaan winnen.

Voor opdracht 1 was het beter om niet te veel te eten van te voren.

De piloot ging in een cirkel staan om daarna zoveel mogelijk rondjes om zich heen te vliegen.

Gelukkig zijn er na afloop geen etensresten op het veld gevonden. Rob was toch wel de ultieme winnaar met 20 rondjes, gevolgd door Bert met 15 rondjes.

Jeffrie wist er 14 op zijn naam te schrijven.

  1e opdracht: rondjes vliegen                

Bij opdracht 2 wist je bij aanvang al dat het een puinhoop zou gaan worden. Alle 8 de Swiften gingen de lucht in. Na het startsignaal doken ze allemaal naar beneden met de bedoeling zoveel mogelijk piepschuimen paaltjes te slopen in 5 minuten. Buiten 7 gecrashte Swifts wist alleen Jeroen een paaltje te raken.


Opdracht 3 was een makkie. Het enige wat je hoefde te doen is met je Swift onder een lijntje door te vliegen. Je kreeg hier 5 minuten de tijd voor. Met z’n vieren tegelijkertijd gingen de piloten strijden voor de winst. Blijkbaar was Jeffrie de enige die het makkelijk vond. Hij vloog 23 keer onder het lintje door. Bert en Rob lukte het allebei 2 keer en Jeroen, Adrie en Jelte lukte het toch wel 1 keer. De rest ging het gras van dichtbij bekijken voordat ze onder het lintje door gingen.


Bij opdracht 4 was het de bedoeling dat je een paaltje van piepschuim door midden vloog. Dit paaltje stond op een stok van 3 meter hoog. Het lukte Jelte en Rob om tegen elkaar te vliegen en samen het paaltje te raken. De rest was het niet gelukt.


De laatste opdracht was een onmogelijke. De bedoeling was dat je de Swift op een klein plankje tot stilstand bracht en dat hij daar even bleef liggen. Dit plankje stond ook op een paal van 3 meter hoog. Toch was het Rob gelukt om er precies in het midden op te landen. Respect voor deze jongen. Jeffrie landde er voor de helft op en viel eraf, dat telde niet natuurlijk.


Ondanks de sterke wind was het toch een hele leuke dag met veel stuntwerk en gelach. De superlijm vloog er doorheen omdat er toch een groot aantal waren die de Swift beschadigde of zelf helemaal door de midden vlogen. Er was maar een deelnemer die helemaal geen schade had. Laat dat nu net de enige vrouw in ons midden zijn. Zou het dan toch waar dat vrouwen beter kunnen vliegen dan mannen????

Nog even de totaal score voor de volledigheid:


1. Jeffrie 134 punten


2. Rob 50 punten


3. Jelte 28 punten


4. Bert 25 punten


5. Jeroen 24 punten


6. Adrie 18 punten


7. Dave 6 punten


8. Linda 4 punten


Alle foto’s zijn terug te vinden op de internetsite van de Grondpiloten. Hopelijk zijn er volgend jaar nog meer deelnemers zodat het nog leuker kan worden. Als laatste wil ik Bert en Guy bedanken voor het organiseren.


Jeffrie Raaijmakers