Zondag 10 januari 2010.
 Weer een goed bezocht evenement. De parkeerplaats stond goed vol   volle bak

 


Reeds de hele week was er twijfel of het snertvliegen wel door kon gaan. Veel sneeuw en gladheid waren mogelijke spelbrekers. Maar gelukkig viel het op zondag 10 Januari wel mee. De weg naar ons veldje was hier en daar wel glad en er waren ook enkele sneeuwheuveltjes, maar ons veld was goed te bereiken.

Al vroeg was er koffie en tegelijk werd in ons chalet met warm water eens goed gepoetst. De tafels en het keukenmeubeltje waren echt aan een poetsbeurt toe.

 

Intussen werd de soep en de chocomel warm gemaakt. Al vroeg kwamen de eerste leden de handen warmen aan een kop soep.

Lekker zo'n bakje soep.

Het wachten was echter op de eerste die met vliegen begon.

Maar al snel waren er enkele vliegtuigen in de lucht. De sneeuw bleek geen belemmering. Vooral de PT 19 van Piet ging met prachtige ski's gladjes van de sneeuw omhoog en bij de landing ging het ook prachtig.

Piet met zijn PT19. Goed te zien is dat Piet mooie breede ski's gebruikt  De PT19 in de pits

De Swiftjes raasden zonder problemen in het rond en onze junior liet zien dat zijn groene Edge ook probleemloos door de sneeuw omhoog kwam.

De edge van Danny  Skies? waarom, zonder lukt het ook hoor

 

De erwtensoep en tomatensoep vonden steeds gretig aftrek en met 5 liter chocomel was deze dag ook een nieuw record gebroken.

Sensatie ontbraak ook niet op deze middag. De grote heli van Guy nam een complete stellage met filmcamera omhoog, maar die bleek te zwaar voor het onderstel waaraan hij was bevestigd. De hele zaak kwam scheef te hangen en dit zou bij de landing omslaan van de heli tot gevolg hebben. Echter met vakkundig manoeuvreren bij de landing en het toerental precies op tijd verlagen kwam de heli er zonder verdere schade vanaf.

De heli met de camera die via een andere zender bediend kan worden.  Het landingsgestel is compleet afgeknapt  Buiten het veld werd de heli   Altijd volop belangstelling na een crash. (ramptoerisme ;-)) )

Iets minder goed ging het met het toestel van Adrie. Direct na het opstijgen stopte de motor en dook het model tegen de grond.

De eerste schade van dit jaar!

De start  Hij komt wel los. Helaas is het na deze foto misgegaan.

 

De start van de Jet van Mark deed ons de kou even vergeten. Zo mooi vliegt dat toestel.

De mig klaar om te starten  De start. Altijd spannend met zo'n kist  Wat een mooi gezicht he?  Na de landing zaten wel de air intakes vol met sneeuw, dat was wel wat minder.

 

 

Even een startbaan aanleggen.  Zo kon er zelfs les gegeven worden.  Zelfs de russen waren gelukkig 

Vliegen in de sneeuw  Met zo'n muts heb je geen koud hoofd

Maar intussen was het weer een beetje gaan sneeuwen en de koude handen en voeten lieten ons weer naar de warme huiskamer verlangen.Alles in het chalet werd weer keurig opgeruimd en  we vertrokken al tamelijk vroeg in de middag naar huis.

Het snertvliegen is zoals altijd een druk evenement en ondanks het minder goede weer was de opkomst geweldig.

 


Copyright ©  by WBLC "De Grondpiloten"