Maandag 2e Paasdag 2010

Paasmarkt in Essen Belgie en paaseitjes zoeken op ons modelvliegveld.

 

Paasmarkt Essen 2010

 

De wekker gezet om 04.30u, toch nog een paar keer “afgeduwd” en om 05.00u op gestaan. Pijnlijk moment, zo vroeg!

Alles was de dag ervoor reeds ingeladen dus het was een kwestie van de aanhanger aan te koppelen.

Ben, Eric, Jelte, Anton en Danny waren “zoals een klok” perfect op tijd. Dan naar de gemeente loodsen rijden.

Gelukkig hebben we dezelfde nummers gekregen zoals vorig jaar. Een prima stek! In de buurt van een bakker.Tja, Guy dat is inderdaad heel erg vroeg!

Zoals ieder goed geolied team, stond onze stand in “no-time” opgesteld, tot onze buurman tot de ontdekking kwam dat wij 3m van hem hadden ingepikt. Opschuiven dus! Even 7.5m tafel verzet, tent opgepakt en 3m omgezet. Toen onze brave buurman terug kwam kon hij er al niet aan uit, hoe dit zo snel was gegaan. (teamwork!)  

Een goed gevulde stand Onze stand, lekker gevuld met twee uit de kluiten gewassen vliegtuigen van Eric en Danny, dit moois even opgesmukt met een hele boel heli’s en mooi afgerond met een gedekte tafel vol kleingoed.

Even uitrusten na al dat opbouwenHet zag er “gelikt” uit. Rond een uur of 09.00u begin het voetvolk op te komen evenals het betere weer. Toen ook nog eens een voorbijganger iets kocht uit de stand, kon onze dag al helemaal niet meer stuk.

Bijna ieder kind werd aangesproken, door iemand van ons, en aanspoort om een bezoek te brengen aan de paasdropping op ons veld.

Een aantal ouders kochten voor hun kleine“bengels” wat vliegspul en ze waren weer dol gelukkig.

Er bleek ook dit jaar weer veel interesse te zijn in de modelvliegsport, dat bleek wel uit de vele vragen die we te horen kregen. 

We waren s’morgens al in de hamburgers gedoken dus moesten we nu iets anders hebben. De vrouw van Ben heeft voor lekkere Chinese loempia’s gezorgd, smullen maar! En doorgespoeld met zelfgemaakte wienermelange door Anton. Jelte heeft zowat ieder half uur een demo gegeven met een zeer klein coaxiaal heli’tje om de aandacht van de bezoekers te trekken. En dat heeft geholpen! toch een tiental heli’tjes verkocht, niet slecht voor een eerste keer.

Om 16.30u zijn we begonnen met “opkramen”, ook dit was zo gepiept dankzij de inzet van Jelte, Eric, Ben, Anton en Danny.

Eens thuisgekomen alles weer afladen en netjes terug op z’n vertrouwde plek gezet. Ik ben kapot en kruip vandaag vroeg onder de wol!De big boys

Groetjes, en bedankt aan de helpers,

Guy

 

 

 

Paasactiviteit op het veld

Evenals vorig jaar werd ook dit jaar weer het paaseitjes zoeken voor de kinderen van de clubleden georganiseerd. Vorig jaar was het geweldig weer maar deze keer viel het een beetje tegen. Veel kouder. Zou dit de oorzaak zijn dat er veel minder kinderen met hun ouders naar het veld gekomen waren? Dat was wel jammer voor de organisatoren, maar Linda had weer alles uit de kast gehaald om er een geslaagd evenement van te maken. 

Door Jeffrie en Eric waren modelletjes van een F16 gefraisd die door de kinderen in elkaar gezet moeten worden. Assistentie van de ouders was toegestaan. Met een aantal mooie paasstickers werden de modellen helemaal naar de smaak van de kinderen versierd. En toen werden de modelletjes getest. Ook werden er door iedereen de afstandsproef gedaan.

Ik heb niet alleen kinderen zien spelen met zo’n model van een F16.

Wat gaan we maken? Een F16 !! WOWEn we kunnen gaan bouwen. Met paasstickers kunnen de kinderen hun toestel mooi maken.De onderdelen worden uitgedeeldEn dan testen!Ook leuk voor volwassenen

Tussendoor wel even tijd maken om een eitje te etenHet model en de paashaas. (en de piloot natuurlijk)

Na het testen van hun jets kregen de kinderen een nieuwe uitdaging. Er moest een uitdagende hindernisbaan afgelegd worden. Zo moesten de kinderen eerst zaklopen, daarna met een bal 3 met water gevulde cola flessen omver schieten. Daarna met klosjes onder de voeten een meter of 5 overbruggen (dit viel de meeste kinderen tegen). En daarna moesten ze met een verrassingsei op een lepel door een flexibele buis kruipen.  

 Al met al een geweldig programma dat direct gevolgd werd door de paaseidropping voor de kinderen en kort daarop al voor de eerste bezoekers van de paasmarkt.

 

balspel met flessenzaklopentunnelBig Lift in actie

 

Activiteiten 2010