Verslag van de Fun Zweef wedstrijd 2010  

 

Op Zondag 10-10-2010 werd er weer een Fun Zweef wedstrijd gehouden op ons modelvliegveld. De weergoden hadden een dag met zon, maar ook veel wind voorspeld en die wind stond ook nog dwars op ons veld.

 

Om 11 uur kwamen de eerste vliegers aanrijden om wat proef te vliegen voor de wedstrijd is begonnen. Hierbij ging het bij het toestel van Frans van Meer mis tijdens de start, waardoor het model richting moederaarde stortte en niet meer te herstellen was. Helaas kon Frans niet meer mee vliegen.

 

Het aantal vliegers (14) viel wat tegen, temeer omdat er twee niet meer mee konden vliegen en we dus met 12 de wedstrijd begonnen.

 

We hebben toch zeker meer (electro-) zwevers in de vereniging die aan dit evenement mee kunnen doen, hoe meer vliegers deste meer plezier!  

 

Er moesten 3 opdrachten gevlogen worden en Ben mocht de spits afbijten.

 

Het kwam niet alleen op goed vliegen aan, er was ook een gok element in gebracht wat het ook spannender maakte. En je hoeft helemaal geen topmodel te hebben, dat bewees de Anjelien, de dochter van Bert door vóór haar vader te eindigen! Proficiat! 


De opdrachten:

 

1e De lierparachute ophalen en daarna een vlucht maken met dezelfde vliegtijd als de   looptijd, zonder klok.

2e Een vlucht maken van min. 1 en max. 6 minuten gevolgd door een doellanding.

3e Een vlucht maken van min. 1 en max. 6 min. met tijdens de vlucht 2 loopings en een landing op een landingsbaan. 

 

De puntentelling was tevoren niet bekend gemaakt en leverde de nodige grote verschillen in scores. Zo was bij opdracht 2 de kortste vlucht het hoogst gewaardeerd en de doellanding voor alle doelen gelijk op één na die na dobbelen op 0 punten kwam. Maar vooral opdracht 3 was voor bijna iedereen te moeilijk. Alleen Ben landde zijn kist precies op de baan en Jan nog net met een vleugeltip.  

 

Terecht werd Ben Ros de winnaar terwijl Rien van Bekkum tweede werd en Jan van Oosterhout kwam op de derde plaats.

 

Voor ieder was er een prijsje op deze geslaagde dag.

 

Wel hopen we volgend jaar op meer deelnemers.