Fun motor 2010-09-27

 

Op zondag 19 september is de uitgestelde fung motor gevlogen op ons veld. Wel was de dag ervooor weer de angst dat het wegens slecht weer niet door zou gaan, maar gelukkig was het de zondag prima vliegweer. Een matige westenwind en wat vooral belangrijk was: geen regen.

Er werden 3 onderdelen gevlogen en met een deelnemersveld van 15 personen was het zaak om tijdig te beginnen.

Opdracht 1: Met een dobbelsteen werpen om startpunten te verwerven, Daarna vliegen en 2 loopings maken die precies over elkaar moesten liggen gevolgd door een doellanding bij een 
van de 5 schijven op het veld. (de punten hiervoor volgden later na de wedstrijd door loting waarbij per schijf punten werden toegekend.

Het windje heeft bij de loopings duidelijk parten gespeeld voor enkelen, want zelfs ervaren (heli?) vliegers bakten er soms niets van.

Opdracht 2:  was voor iedereen wel veel lastiger. Er was een landingsbaan van 5 meter breed op het veld uitgezet en daarop moest geland worden, maar ook de lengte was beperkt en dat maakte het nog lastiger. Bijkomende handicap, de motor moest stationnair draaien en mocht niet meer gebruikt worden. Dat dit niet gemakkelijk was bleek wel omdat slechts een enkeling succesvol op de baan heeft geland.

Jammer was, dat onze enige dame, gisteren haar brevet gehaald, bij deze landing haar

modelvliegtuig verspeelde. De emotie was er dan ook naar.

 

Opdracht 3: Het vliegen van de figuur W gevolgd door een landing binnen 60 seconden na het beëindigen van de figuur W en dat zonder tijdhulpmiddellen.

Landen na die 60 seconden leverde 0 punten op voor deze opdracht.

Een neusstandje tijdens de landing redde mijn tijd, want als het vliegtuig was doorgerold was mijn tijd boven de 60 sec. uitgekomen.

Bij de evaluatie tijdens de prijsuitreiking bleek dat de figuur W hoe mooi ook gevlogen geen punten opleverde, maar alleen de vliegtijd gerekend werd.

 

Na enig rekenwerk werd de uitslag bekendgemaakt:

Gerrie Becht was de winnaar van deze fun wedstrijd, als tweede volgde Arthur Doldersum (volgens mij) en derde werd Bert Scholten.

Een extra prijs, een mooie koptelefoon,  was beschikbaar gesteld door Kees Roovers en het door Hobby In beschikbaar gestelde helicoptertje werd door mij in de wacht gesleept.

Jac

Voor meer foto's klik hier