F3A wedstrijd zondag 6 september 2009

Zondag 6 september was het dan weer zover. De F3A wedstrijd die in juni zo jammerlijk verregend is wordt nu opnieuw gehouden op ons veld. Dit keer zijn de weergoden ons beter gezind. Het is een bewolkte dag en er staat een straf windje uit het westen. Maar het is tenminste droog. Na veel planning en telefoontjes onderling zijn er een aantal ’s morgens al aanwezig om alles op te bouwen.

 

Aangezien er in de Rucphense bode en in BN De stem aandacht aan het evenement is besteed n.a.v. een persbericht dat wij verstuurd hebben, is er ook de nodige aandacht om het publiek genoeg ruimte te geven. Zo reserveren we een stuk van 1,5 meter tussen het hek en de parkeerplekken. Guy heeft zijn tent weer bij zich en die wordt ’s morgens met vereende krachten opgezet.

 

Ook Christ is weer van de partij met de barbecue en het aggregaat. Het chaletje wordt weer leeggemaakt en omgebouwd tot werkplek voor het verwerken van de jury beoordelingen en als kantine. Toch zien de dan dat ondanks het feit dat we dachten dat we aan alles gedacht hadden we het water waren vergeten. Gelukkig had Christ drie gevulde 1,5 liter flessen meegenomen, en die hebben we gedurende de dag regelmatig bijgevuld bij de ijsboerderij.

Kort daarop komen de eerste vliegers al. Ze worden door de leden netjes naar de bestemde parkeerplekken gedirigeerd, en het opbouwen van de toestellen gaat beginnen. Er heerst een gezellige en drukke sfeer, en de pits wordt al een kleurige line-up van vliegtuigen. Vooral F3A modellen, maar ook twee waar we wat vraagtekens bij zetten. Dan begint na een korte uitleg van het pc pakket voor de registratie van de jury beoordelingen de wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

De eerste 5 leden nemen plaats naast de juryleden en krijgen uitleg wat er precies van hun verwacht wordt. De jury roept een cijfer voor een figuur en de assistent noteert dit, zodat het jurylid 100% aandacht kan houden bij de vliegprestaties. Maar de leden die bij de eerste ronde op het veld zaten hadden geen gelukt, want KOUD dat het daar was! Omdat het veld ten westen net gemaaid was, had de wind vrij spel en kwam vol over het veld zetten. Regelmatig de jury en de leden van koffie voorzien was dus wel noodzakelijk . Op de parking was het lekker omdat dit uit de wind lag, maar jongens bedankt, want iedere keer als ik op het veld kwam om de jury beoordeling op te halen voelde ik wel hoe koud het was. Het koste in het begin even wat tijd om te begrijpen welke figuren men nu moest vliegen, maar na mate de tijd vorderde kon je meekijken en begrijpen waarom er een bepaalde beoordeling werd gegeven. Voor het publiek was het leuk om te zien maar niet echt spectaculair. Als we dit volgend jaar weer doen willen we in ieder geval borden met de te vliegen figuren aan het hek maken, en iets over de beoordeling erbij zetten zodat het wat begrijpelijker wordt.

 

We waren mooi op tijd met de eerste ronde, dus er werd besloten met de tweede ronde te starten, en deze halverwege stil te leggen voor de lunch. Ondertussen werden er de nodige hamburgers, koffie, frisdrank en broodjes worst verkocht. Na de lunch werden het tweede deel van ronde twee gevlogen en daarna ronde drie. Al met al was de wedstrijd mooi op tijd afgelopen en kon de wedstrijdleiding na het controleren van de ingegeven jury beoordelingen overgaan tot het uitrijken van de prijzen die wij als vereniging moesten verzorgen. Voor de juryleden had Ben een leuk flesje wijn geregeld en voor de winnaars een glazen standaard. Na het uitspreken van de nodige bedankjes over en weer werd de dag afgesloten.

Alle hamburgers en broodjes waren verkocht, dus we bleven niet zoals vorige keer zitten met de broodjes. Als met al hebben we er als club nog een beetje aan overgehouden al met al niet verkeerd als je weet dat we de sauzen van juni allemaal weg hebben moeten gooien. Met vereende krachten werd alles weer opgeruimd en het afval door diverse leden meegenomen om thuis in de kliko te gooien. Ik heb zelf flink staan stampen om de twee zakken die ik bij me had erin te krijgen. Al met al een geslaagde dag en iets wat we volgend jaar zeker weer zouden moeten ondersteunen. Natuurlijk kan dit alleen met jullie hulp.

We willen iedereen bedanken die zich deze dag zo geweldig ingezet heeft voor onze vereniging!

Bedankt iedereen!

Na de wedstrijd werden we nog even verrast door een demo 3D vliegen, en wat is dat mooi om te zien. Een electro kist met een massa aan vermogen en ontzettend strak gevlogen. Jammer dat er in deze discipline nog geen wedstrijden zijn, want dat is echt een lust voor het oog.

Verslag: Bert Scholten Foto`s : Ben Ros

Foto’s Johan Vromans : www.f3awblc.tk

Foto’s F3A bezoekers: http://picasaweb.google.nl/F3ANetherlands/F3ARoosendaal#

 

 

Copyright © by WBLC "De Grondpiloten"

Activiteiten 2009