Pasen 13-04-2009


2e paasdag eieren zoeken op ons vliegveld en paasmarkt in Essen België.
2 activiteiten voor onze vereniging. Voor de 1e keer werd er door onze vereniging deel genomen aan de paasmarkt in Essen België.
Omdat de activiteiten op een dag waren hebben de leden van onze vereniging op de paasmarkt aan ouders met kinderen flyers uitgereikt om ook paaseitjes te komen zoeken bij ons op het vliegveld.
essen  essen1  essen2  essen3
Voordat het droppen van de paaseitjes plaats ging vinden hebben Linda en Jannie spelletjes gepeeld met de kinderen van de leden.
Diverse ouders hebben ook nog een steentje bij gedragen aan de opdrachten die uitgevoerd moesten worden. Zie onderstaand verslag.

Het is 2e paasdag, dus de kinderen moesten er eerst maar eens uitzien als een paashaas. Van hologram karton mochten ze zelf oren knippen en deze vastnieten op een band die ze op hun hoofd konden zetten, daarna moesten ze zichzelf schminken. Een gekleurde neus, snorharen en 2 tanden.  

aandachtig luisteren naar de opdrachtSL740648-800SL740650-800eitjes zoeken
  Wie hiermee klaar was moest snel gaan zaklopen, bij het eindpunt lag een lepel met een surprise ei, hiermee moesten ze teruglopen naar de tafel. Zo snel mogelijk het surprise ei opeten en de surprise in elkaar zetten. Daarna van papier een vliegtuigje vouwen en wachten op de rest tot die klaar waren
Ondertussen waren er een stel kinderen achtergekomen dat ook hier in het gras paaseitjes verstopt waren.
Dus werd het een sport wie de meeste “gesmolten” eieren kon vinden.
Voor de chocolade eieren kon je beter het weer van vorig jaar hebben (sneeuw / kou), maar voor ons was dit toch veel leuker, lekker in je korte broek en genieten van het zonnetje.
test vlucht van het gemaakte modelletjeNog een keer
Tot slot mochten ze nog laten wie zijn vliegtuigje het verst kon vliegen. Dit vonden ze zo leuk dat dit tot 3 keer toe gedemonstreerd moest worden.
Tijdens de spelletjes werden alle aanwezigen begroet met een sleep die opgetrokken werd door Alex met zijn Big Lift.
Op de sleep staat de tekst, WELKOM BIJ DE GRONDPILOTEN,.
De sleep is gemaakt door mw. Castelijn, die er nogal wat avonden werk aan gehad heeft. Onze dank hiervoor.

Pasen 09 paaseitjes gooien 002-800
Dit sleepwerk werd later nog 2 keer herhaald en wel om 14.30 u en om 15.30 u. voor de bezoekers van de paasmarkt uit Essen.
Tijden het spelen van het laatste spelletje werden de bakken onder het vliegtuig gevuld met paaseitjes.
Bijna 1 kg paaseitjes werden er mee omhoog genomen en op 2 plaatsen gedropt.

de 1e dropingKlaar voor de startGevondenVoor de veiligheid moesten alle kinderen achter het rode lint wachten en mochten pas gaan zoeken als het vliegtuig geland was.Dit jaar was het mede het mooie weer en de hulp van de dames een geslaagd evenement.
Door Jeffrie werd, nadat alle activiteiten afgerond waren, les gegeven aan zijn dochter.

Leuk dat je vader instructeur is!


Foto's: J. Vromans / Bert Scholten.
Verslag: Linda Raaijmakers / Frans van Meer

Copyright ©  by WBLC "De Grondpiloten"

 

Terug naar activiteiten 2009