Thema-avond modelvliegsimulator

Op maandagavond 19 jan. Werd onze eerste clubavond van dit jaar gehouden, met als thema, het vliegen met modellen op de PC.

Een goede opkomst verzekerde het succes van deze avond. We hadden ons vaste lokaal ingeruild voor de grote zaal zodat we volop de ruimte hadden.

col
Met drie PC’s kon ieder aan zijn trekken komen. Een ervan was op een beamer aangesloten zodat er een groot beeld aanwezig was. Hierop werden de vleugelvliegtuigen het luchtruim in gestuurd. De andere
twee moesten het met het laptopscherm doen, wat ook prima gaat. Hierop werd vooral met heli’s gevlogen.
Wel klonk met zeer grote regelmaat het geluid van een neerstortende heli of ander vliegtuig. Een nieuw lid merkte wel op dat er harder werd gelachen als er een heli crashte! Is er in de vereniging dan een hetze tegen heli’s? Welnee, de crashes van de heli’s waren veel spectaculairder omdat er werkelijk geen spaan van overbleef.

Ook werd er volop gelachen bij het landen met wielen ingetrokken. Het toestel maakte dan werkelijk een sprong als ze weer uitgingen. Alleen duurde het een hele tijd voor we erachter waren welke schakelaar daarvoor bediend moest worden.

Laat op de avond gingen we weer afsluiten. Ook deze thema avond was een succes.

Verslag: J. van As   Foto's: F. van Meer

Copyright ©  by WBLC "De Grondpiloten"

 

Terug naar activiteiten 2009