Fun-Motor.

Zondag 25 oktober 2009

Zondag 25 oktober was het dan eindelijk zover. Het beloofde een mooie dag te worden met een aangename temperatuur en een stevig windje. De fun motor werd dit jaar groots aangekondigd via een spetterend Youtube filmpje en wellicht dat mede daardoor de opkomst dit jaar zeer goed was.

15 piloten hebben zich ingeschreven voor de strijd.

Er was duidelijk weer eens een creatief nagedacht over het programma dat bestond uit de onderdelen Swift vliegen, Limbovliegen, Free style en 8'tjes taxien.

Bij het eerste onderdeel moesten de deelnemers met de Swift van Jelte een vlakke 8 zien te vliegen. Dat lijkt een makkie totdat je er echt voor moest gaan zitten: de zender stond op de grond, de sticks waren verlengt tot kniehoogte en zittend op een stoel kon je er gestuurd worden. Vanwege de harde wind moest er flink met de sticks geroerd worden om de Swift boven het veld te houden en regelmatig kon "leraar"

zender met extra lange sticksarthurbert

Jelte ingrijpen om de Swift weer terug te halen. Ondanks de harde wind en een kleine hapering in de techniek (er zat een servodraadje los in de Swift) is het toch een aantal deelmers gelukt om een 8 te vliegen. Het landen moest zo dicht mogelijk bij 1 van de drie doelen wat weer punten opleverde. Van te voren was alleen niet verteld welk doel de meeste punten had.

Voor het tweede onderdeel waren er linten boven het veld gespannen op verschillende hoogtes. Sjef mocht als eerste en deed ons geloven dat limbovliegen een makkie is. Na vele keren onder het lint doorgevlogen volgde een veilige landing.

limbolimbo1eric met mis winddat was niet de bedoeling 

 

Voor de meeste andere deelnemers bleek limbovliegen toch wat moeilijker dan gedacht met hier en daar een crash of bijna-crash als gevolg. Een paar deelnemers mochten de brokken bij elkaar rapen en de rest van het evenement op de bank verder volgen.

"Leuk" om achteraf te horen dat je juist GEEN punten kreeg maar alleen aftrek van punten voor iedere succesvolle limbo!

Daarna volgde het free-style vliegen. Dit was ook weer een leuk onderdeel waarbij iedereen uit de kast kon halen wat erin zat. Een

Rmarcjelte met zijn plankjury kennen de punten toe

(vakkundige) jury beoordeelde de prestaties in combinatie met het amusement en gaf vervolgens punten.

Wegens tijdgebrek is het laatste onderdeel niet doorgegaan.

Al met al was het weer een hele amusante middag en ik kijk weer uit naar de volgende keer (als mijn toestel weer op tijd is gerepareerd)...

De "Winnaars" waren:

1.

Marc Bolier

2.

Bert Scholten

 

 

jury in overlegkeesdanny met een mooie prijs

 

 

 

Copyright © WBLC "De Grondpiloten"

Activiteiten 2009