Fun Heli wedstrijd zondag 20 mei 2007

Zondag 20 mei was het zover. Na het uitstel van zondag 6 mei was vandaag de dag dat het allemaal zou moeten gebeuren. Er was regen voorspeld in de loop van de middag maar dat mocht de pret niet drukken. 5 man hadden zich opgegeven voor de Fun-Heli nl: Jelte de Vries, Guy van Gastel, Robby Festraerts, Bert Scholten en Jeffrie Raaijmakers. Er zouden 3 opdrachten gevlogen moeten worden.

Opdracht 1 : Geschoven 8 met hindernissen.

Op het veld staan 6 verzwaarde flesjes bier ( lege ) met daarop een golfbal.

 Het balletje moest eraf worden gestoten zonder het flesje om te gooien. De hindernis moest gedaan worden door een geschoven 8 langs de 6 flesjes te vliegen. Jelte de Vries was als eerste de sigaar. Iedereen vond eigenlijk wel dat Jelte deze oefening Nose-in moest vliegen aangezien hij de wedstrijdvlieger van de club is. Gelukkig voor Jelte heeft hij dit niet gedaan anders had hij nog verder onderaan gestaan. Jeffrie was de enige die ze alle 6 eraf kreeg zonder de flesjes aan te raken, hij had hierbij ongeveer 12 "tussenlandingen" nodig om dit voor elkaar te krijgen.

 

(foto: natuurlijk deden de leerlingen ook mee

dmv een trainingskabel l)

Opdracht 2 : Search and Rescue.

Dit bleek later de moeilijkste oefening te zijn. Met een touw onder de heli van 1,5 meter met een zak met nootjes eraan moest je proberen deze in een omgekeerde frisbee te landen. Iedere deelnemer kan er over mee praten dat het zeker niet meevalt om zo'n slingerding op een precieze plaats te landen. De bedoeling was dit bij 6 frisbees te doen, de hoogste score was 3. Deze werd behaald door Bert.

Opdracht 3 : Precisie plaatsing.

Deze opdracht kan het beste beschreven worden als spijkerpoepen met je heli. Er waren 3 objecten waar je het loodje dat onder je heli hing in moest zien te krijgen. Te weten een makkelijke frisbee: lekker groot, als tweede een bakje met een doorsnede van ongeveer 10 cm: een lastige, en derde een bakje met een doorsnede van een centimeter of 5: bijna onmogelijk. Alleen Jeffrie slaagde om ze allemaal erin te krijgen. Guy probeerde nog met een autorotatie extra punten te scoren (batterij leeg), maar dat telde helaas niet.

Na alle oefeningen gedaan te hebben was de uitslag geworden:

1. Jeffrie Raaijmakers ( Raptor 90 ) 190 punten

2. Robby Festraerts ( Raptor 50 ) 160 punten

3. Jelte de Vries ( Raptor 90SE ) 90 punten

3. Bert Scholten ( Raptor 90SE ) 90 punten

5. Guy van Gastel ( Raptor 90SE ) 80 punten

Al met al een heel geslaagde dag met veel lol en spanning. Precies op het einde begon het zoals voorspeld te regenen. Als laatste wil ik nog wel even vermelden dan Guy pas een half uur voor de Fun-Heli zijn hoverbrevet had gekregen. Dit maakt zijn prestatie extra goed door maar 10 punten achter de ervaren mannen als Bert en Jelte te blijven.

Foto`s: Bert Scholten Verslag: Jeffrie Raaijmakers

 

Copyright © WBLC "De Grondpiloten"

Activiteiten 2007