Fun-Motor wedstrijd.

Zondag 19 augustus 2007

Hoewel de weersvoorspelling vrij onduidelijk leek bij aanvang (in de middag regen) brak 19 augustus het moment van spanning weer aan. Iedereen had weer veel zin in de Fun Motor gezien het aantal toestellen. Wat opviel was dat er al aardig wat publiek langs kwam om dit evenement bij te wonen wat het allemaal nog een tikje leuker maakte.

De 1e opdracht: "Start met een rechte stijgvlucht, met achtereenvolgend een procedure turn, landing circuit en doellanding in de driehoek". Iedereen voldeed aan de figuren (hmmmm, volgens mij miste ik zelf wat), alleen de landingen bleken toch heel wat moeilijker dan voorheen ingeschat. Vooral het stilstaan in de trechtervormige landingsplek bleek voor velen een pittige uitdaging.

De 2e opdracht: Limbo vliegen….. "binnen 3 minuten zoveel mogelijk keren onder de limbo lijn vliegen. Enorm leuke opdracht en deze werd door velen zeer goed gedaan. Zelfs de heer die nog niet lang zijn brevet had deed dit zeer goed. Een niet nader te noemen persoon deed dit zelfs ondersteboven. Een tweede probeerde dit zelfs meskant, helaas met nogal spectaculaire gevolgen….

 

 

De 3e opdracht: Het weer begon al enigszins tegen te sputteren door toegenomen wind en wat naderende donkere wolken (zou het dan toch gaan regenen ??). Doel van de 2e vlucht was om zoveel mogelijk "paaltjes" (piepschuim stukken van ongeveer een 80 cm hoogte op een haring gestoken) te rammen. Hierbij lieten verschillende leden zien hoe je al sturend kunt slalommen zonder iets te raken. Misschien iets voor volgend jaar, die slalom ?? Man wat was dit moeilijk. Een toestel pakte zelfs een stuk schuim bij de start dat zorgde voor een enorme luchtrem. Helaas kwam het toestel toch naar beneden (respect voor de piloot die de luchtrem nog probeerde los te vliegen). Ook verloor iemand nog een wiel door een iets te harde tik tegen de grond bij het "aanjagen" op de te slopen paaltjes.

De 4e opdracht: Door de verslechtering van het weer (de eerste druppels verschenen) ging de laatste opdracht niet door. Gelukkig, want in die doellandingen ben ik toch al geen held…..Ondanks de vrij negatieve weersvoorspelling kunnen we terugkijken op een zeer spectaculaire dag (ook voor de toeschouwers) met een spannend windje en een hoop lol. Tot de volgende !!!

 

Verslag J. de Vries

 

 

Copyright © WBLC "De Grondpiloten"

Activiteiten 2007