100 jaar luchtvaart op Vliegveld Seppe

Young Eagles Flight en 100 jaar luchtvaart in Nederland.

Op zaterdag 16 juni was er op het gebied van de luchtvaart veel te doen. Open dag op vliegbasis Volkel en op vliegveld Seppe de aanloop naar 100 jaar luchtvaart in Nederland. Tegelijk met dit feit werd de Young Eagles Flight gehouden.

Leerlingen van groep 8 uit de omliggende dorpen mogen dan meevliegen op vliegveld Seppe.

Om dit gebeuren meer aandacht te geven was ook onze vereniging uitgenodigd om met modellen een stand in te richten en te vliegen.

 

 

In de Hangar van het Vliegend Museum werden door ons zo ongeveer 30 modellen uitgestald en er waren zelfs 3 computers met een modelvliegprogamma aanwezig.

Vooral de jeugd kan hier snel en zonder brokken op leren vliegen.

Op het voor ons aangegeven tijdstip om te gaan vliegen begon het te regenen. Dus vlug alle modellen weer naar binnen.

De Brandweer van Vliegbasis Woensdrecht maakte gebruik van de gelegenheid om enkele sproeidemo’s te geven met een zware crashtender.

Toen het een half uurtje later droog was kwamen wij weer aan de beurt. Tegelijk vlogen we met enkele heli’s en vleugelvliegtuigen. Voor electrozweef stond er te veel wind. Met vliegtuigen vlogen Jac, Dré en Piet en met de heli’s waren dat Bert en Jelte. Later op de middag zou opnieuw een demo volgen. Echter toen we weer aan de beurt waren kwam er een zware bui opzetten en werd het vliegen afgelast.

Omstreeks 5 uur waren alle evenementen beëindigd en togen we weer huiswaarts. 

Opnieuw een dag waarbij modelvliegen werd gepromoot en we de echte luchtvaartmensen lieten zien dat modelvliegen echt geen kinderspel is. Jac

Foto`s: A. van Meer, Maikel Hereijgers. Verslag : J. van As

 

Copyright © by WBLC "De Grondpiloten"

Activiteiten 2007