Fun-Zweef wedstrijd.

Zondag 15 oktober 2006

 

Eindelijk kan de uitgestelde Fun Zweef wedstrijd van 20 augustus doorgaan. Het is prachtig weer (wel wat frisjes 's morgens) en we beginnen vroeg om later op de dag de overige vliegers ook gelegenheid te geven om te profiteren van deze mooie zondag.

 De opdrachten zijn zodanig dat iedereen die een modelvliegtuig in de lucht kan houden kan meedoen, ja zelfs winnen! Er waren vandaag 13 deelnemers. 

 

Start van een wedstrijd zwever.

 

Een van de snellere modellen.

Opdracht 1: Een vlucht van enkele minuten gevolgd door een landing ergens op ons veld. Er liggen 5 doelen verspreid en de dichtstbijzijnde wordt genoteerd. Later wordt deze doelen door loting van punten voorzien.

 

 Opdracht 2: 

was een heel bijzondere: In het chalet waren mini zwevertjes van depron uitgestald. Er kon een keuze gemaakt worden uit: F-16; F-14; B-52; F-15 enz. Men moest dit modelletje nog wel monteren en daarna 2 vluchten maken. De vliegtijd werd genoteerd en de gevlogen afstand. Elk kreeg 2 vluchten. De meeste deelnemers kwamen niet boven de 2 sec. en een afstand van 15 meter was al heel ver. Alle meters en seconden waren punten waard. Het was wel een leuk gezicht: al die "grote mensen" met die kleine kindervliegtuigjes. En ze hadden er nog lol in ook.

 

Opdracht 3: was een serieuze:

 Een vliegtijd tussen 2 en 6 minuten gevolgd door een doellanding in een driehoek. Slechts een enkeling slaagde hierin, waaronder onze junior Michael.

 

De vierde opdracht werd weer uitgevoerd met het mini zwevertje. Er moesten loopings gemaakt worden. Helaas bleek het niet mogelijk om meer dan één looping per worp te maken. Toch slaagde lang niet iedereen erin om een echte looping te maken.

De jury was hierbij erg streng, want een zijdelingse worp met een scherpe bocht was geen looping! 

Na afloop was de puntenscore snel bekend en volgde de prijsuitreiking onder een stralend zonnetje. 

Ad Castelijn, ook al winnaar van de Fun Motor bleek ook hier de beste. Als tweede volgde Jac van As (ik dus) dank zij het mini vliegtuigje dat erg goed vloog. Derde werd Frans van Peer die als een van de weinigen bij de derde opdracht een doellanding maakte.

 

 

 

1e prijs

2e prijs

3e prijs

Frans van Meer werd vierde en was de enige die bij de doellanding echt in de kleinste driehoek was geland. De punten lagen allen heel erg dicht bij elkaar en de dat geld ook voor de overige deelnemers.

 

Voor alle deelnemers was er zoals gebruikelijk een prijsje en junior Michael kreeg van de Voorzitter een bouwdoosje van een echt te bouwen beginnerszwevertje. 

Het was een geslaagde dag en na de prijsuitreiking was het aan de motorvliegers om ook nog enkele vluchtjes te maken.

Verslag: Jac van As Foto`s: Bert Scholten Johan Vromans

 

 

Copyright © WBLC "De Grondpiloten"

Activiteiten 2006