Fun-Motor wedstrijd.

Zondag 8 oktober 2006

Gelukkig maar dat deze fun wedstijd was uitgesteld want beter weer is niet denkbaar. De opkomst van de deelnemers was dan zeer groot 20 inschrijvingen.

De opdrachten wat elke keer een verassing is voor de deelnemers waren heel leuk.

Opdracht 1. Bonenvliegen.

Je kreeg een koffiebeker met 10 bonen en moest deze op of aan je toestel maken of plakken. Nu een circuitje vliegen gevolgd door een looping ,netjes landen en dan maar hopen dat de 10 bonen nog in het bekertje zitten. Voor iedere boon die nog in de beker zitten 10 punten. (Lijm was niet toegestaan)

Geen foto`s 

Opdracht 2. Zweefdoellanding.

 Opstijgen op een redelijke hoogte positie kiezen om met motor uit of stationair een doellanding te maken bij de uitgelegde stip, binnen een tijd van 2 minuten. 50 punten 10 seconden afwijking. 40 punten 20 seconden afwijking. 30 punten 30 seconden afwijking. 0 punten bij gas geven of meer dan 30 seconden afwijking. (Hard stationair was geen optie) Voor de landing bij de stip waren de volgende punten te verdienen: 50 punten < 5 meter. 40 punten < 10 meter. 30 punten < 20 meter. 20 punten < 30 meter. Ook hier werd door zeer deskundige jury leden op toe gezien, en het meeslepen van de afbakeningslint werd niet op prijs gesteld.

 

Omdat het aantal deelnemers groot was werd er een strak programma gedraaid.

Wachten op je beurt,

terwijl een ander zijn opdracht afwerkt.

 

Even de juiste afstand meten, belangrijk voor de punten.

In de pauze van de wedstrijd werd een bouwkit verloot.

Beschikbaar gesteld door Ben Ros.

winnaar: Wim 

Opdracht 3.

 Tempex paaltjes rammen en gokken. 5 paaltjes op een rij en de middelste een heel erg korte 100 punten. De 4 overige paaltjes waarde 100, 80 , 60 , 50 punten. De waarde van de paaltjes 1,2,4,5 werd na de fun d.m.v loting vast gesteld. Het gokken viel wel mee want het kleinste paaltje werd menig maal tot moes gevlogen wat de reparateur zorgen baarde. Het was maar goed dat je 3 keer mocht proberen.

 

 

 

Jammer, mis Angelo.

De Jury kijkt toe.

 

 

Deze is wel raak, weer 100 punten verdiend.

 

Opdracht 4 .

 Ballen gooien. Je kreeg 100 punten en op de start lijst kwam een naam te staan met de ballen gooier . Deze kon door de bal in de emmer te gooien punten 10 punten van je score afsnoepen Dit alles terwijl de vlieger aan het vliegen was binnen het aan gegeven gebied (circuit vliegen met landing en doorstart) Dit binnen een tijd van twee minuten. 

 

Tijdens deze opdracht was de jury erg streng.

Toch is een taak van een jury vermoeiend.

 

.

De prijsuitreiking.

 

 

 

 

De wedstrijdleider

1e prijs

2e prijs

3e prijs

We kunnen terug zien op een zeer geslaagde fun motor, met hartelijke dank aan de organisatie en bedenkers van de opdrachten. 

Ook de leden voor hun medewerking hartelijk dank.

Verslag: Ad Castelijn Foto`s: Frans van Meer, Rien de Pijper en Bert Scholten.

 

Copyright © WBLC "De Grondpiloten"