100 jaar luchtvaart 26 juni 2005.

100jaa1Door de Stichting 100 jaar Luchtvaart was aan WBLC "De Grondpiloten" gevraagd medewerking te verlenen aan een opendag op Vliegveld Seppe

Om 9:00 zijn we begonnen met het opbouwen van de statische show. We hebben een tafel geregeld en de vliegtuigen die uit de hangar moesten, naar buiten gebracht. We hadden dit keer de helft van de hangar tot onze beschikking omdat er meer deelnemers waren dan vorig jaar. Maar meer dan genoeg ruimte om onze modellen tentoon te stellen.

Dit jaar hadden we naast de vliegsimulator ook een loting om een modelvliegles te kunnen winnen. Het opbouwen viel wat tegen qua geplande tijd, want tegen 10.20 uur waren we pas klaar, en zijn we begonnen met de verkoop van de loten.groot

     

klein

10overz

Het programma voor de dag zag er als volgt uit:    

             

       

10.00 uur Veld open voor publiek

10.30 uur Parasprong

11.00 uur Aankomst MLA van ULV Brabant

12.00 tot 12.20 uur Modelvliegtuigen

13.00 uur Opslepen ULV’s door Trikes

14.30 uur Opslepen zweefvliegtuig WBAC

15.00 uur Parasprong

15.30 uur Opslepen zweefvliegtuig WBAC

16.00 tot 16.20 uur Modelvliegtuigen

17.00 uur Eind open dag. Opstijgen YAKS

17.30 uur Parasprong 

Je hebt een proefles modelvliegen gewonnen

Wachten op toestemming voor je eerste vlucht.

 

Makkelijk met een instructeur die alles voor je in de gaten houd.

We hebben aan twee enthousiaste mensen een vliegles gegeven.

 Helaas viel de verkoop van de loten voor de vliegles tegen, maar deze werd ruimschoots goedgemaakt door de kleine vergoeding die gevraagd werd voor de vliegsimulator. 

Na e.e.a. te hebben afgestemd met de mensen in de verkeerstoren, konden we de eerste briefing houden voor de vliegers. We vlogen met drie modellen tegelijk die dermate verschillend waren dat iedereen zijn eigen vlieghoogte had. Het tijdslot van 20 minuten werd gebruikt voor 2 x 10 minuten vliegen. Het publiek kon zo in 20 minuten 6 verschillende toestellen zien. Het vliegen ging prima, al moest je wel erg wennen aan de betonbaan en het feit dat we op een andere locatie vlogen.

 

 

Ook werd er op deze dag demonstratie parachutespringen gegeven.

Een met motor aangedreven delta was aanwezig 

 

 

 

 

 

 

   Diverse vliegtuigen op Seppe Groot en klein naast elkaar

Aan het eind van deze dag kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag. Iedereen die meegeholpen heeft willen we dan natuurlijk ook hartelijk bedanken. 

Ook dank aan de mensen van de organisatie 100 Jaar Luchtvaart die ons allen heeft voorzien van lunch- en consumptiebonnen en een lekker glaasje gerstenat om de dag mee af te sluiten.

 

Foto's: Rien Verslag: B. Scholten    F. van Meer

 

link naar http://www.100jaarluchtvaart.nl/

 

Copyright © by WBLC "De Grondpiloten"

Activiteiten 2005