Roosendaals Treffen 2004

 

Op een zonnige zondag in September vond dit evenement plaats. Voor onze club was het de vijfde keer dat we hieraan meededen. Reclame was er genoeg voor gemaakt in de Roosendaalse Bode en via de lokale radio. Er deden 170 verenigingen, stichtingen en groeperingen uit de hele gemeente aan mee en het hele centrum rondom het oude raadhuis in Roosendaal was gevuld met kramen en podia.

Op de Oude Markt waren twee marktkramen voor onze club gereserveerd en gelukkig hadden we voldoende vliegtuigen en helpers. Roosendaals TreffenReeds om 9 uur waren we present om onze stand in te richten en de vliegtuigen zo mooi mogelijk te positioneren. Gelukkig waren de deelnemer van de marktkraam naast ons nog niet aanwezig en hebben we daar gebruik van gemaakt om de modellen tijdelijk te plaatsen zodat de tafel vrij was om de modellen op te hangen.

De P.C. met de modelvlieg simulator nam hierbij een centrale plaats in. Aan alles was gedacht: Infomateriaal over onze Club, boekjes en folders van de KNVvL en ook de info waar men terecht kan om modelbouwspullen te kopen van Hobby In en Quartel modelbouw. Eigen leden waren druk bezig de simulator goed te testen. Om te voorkomen dat de hele dag jeugd met de simulator stond te spelen en dat de apparatuur niet met de nodige zorg wordt behandeld werd er een bijdrage gevraagd van 1 euro voor 10 minuten vliegen met instructie.sim

 

Al kort na 11 uur, dus nog voor de officiële opening kwamen al belangstellenden langs en toen wij rond het middaguur net aan ons "frietje met" zaten, kregen we amper kans om te eten. De hele middag is het gezellig druk geweest en vooral de vlieglessen op de P.C. genoten veel belangstelling, meestal van de jeugd.

Belangstelling voor de simulator.

eigenlid 

Maar natuurlijk zijn de schaalmodellen ook een goede blikvanger.

 

Ook voor kennismakingsvluchten met een clubvliegtuig schijnt veel animo te zijn. Gedurende het Treffen zijn we ook nog geïnterviewd door een journaliste van de Roosendaalse Bode die een artikeltje wil wijden aan onze hobby. Toen wij om vijf uur gingen opruimen kwamen er nog steeds belangstellenden. Zij mochten kijken hoe wij modelvliegtuigen demonteren om ze gemakkelijk te kunnen vervoeren. Vooral dankzij de inzet van enkele van onze leden en het mooie weer is deze dag weer een groot succes geweest.

Eric geeft uitleg over de werking van een helikopter (binnenkort weer een helivlieger erbij?)sterkevVerslag: Jac van As                 Foto's: Bert Scholten

 Activiteiten 2004