SNERTVLIEGEN 2003

 

Zoals elk jaar zijn we het nieuwe jaar weer begonnen met Snertvliegen als eerste activiteit.

Enkele fanaticy hebben reeds eerder dit jaar de regen en wind getrotseerd, maar dat mag geen afbreuk doen aan dit evenement.

Het weer was erg gunstig. Lichte vrieskou, weinig wind en af en toe een kruimeltje sneeuw. Terwijl Rina voor de warme snert zorgde, geholpen door roerder Rinus, mocht ik als eerste deze dag het luchtruim kiezen. Mijn oude motor wilde niet zo erg, maar met half gas bleef hij lopen. Hoewel de kreten "lager,lager" klonken, bleef het model in de lucht tot op een ongelegen moment de motor afsloeg. De eerste buitenlanding werd een feit. Het stoppelveld naast ons (weliswaar hobbelige) grasveld was geen beste landingsbaan en de door de kou broze plastic propeller en spinner moesten het ontgelden.

Door nog enkele clubleden werd hierna nog gevlogen, maar de koude vingers noodzaakten na elke vlucht weer een opwarmertje in ons chalet, waar naast de bekende erwtensoep ook nog tomatensoep werd geserveerd.  Ook de warme chocomel vond gretig aftrek.  

Toch heeft nog een tweede clublid een buitenlanding voor elkaar gekregen. Het ging om een "rood" vliegtuig dat bij de landing onder de draad doorschoot tot in het naastliggende veld. Hierbij is geen schade ontstaan, maar het was wel spectaculair, want hij (of zij, want het was Miss L.A.) miste op een haar na het paaltje.  

Omstreeks 4 uur werd het kouder en begon ieder zijn spullen in te pakken.

 

We kunnen wederom terugzien op een geslaagd evenement.

 

Jac.    Activiteiten 2003