Fun-Zweef op zondag 25 augustus 2002

 

Het weer had niet beter kunnen zijn deze dag. Een zonnige hemel met prachtige thermiekrijke wolkenformaties.

Ondanks het feit, dat enkele van onze "zweeffanaten’ elders naar een Jet-meeting waren, konden we toch nog 11 deelnemers inschrijven.

De opdrachten waren niet moeilijk, dat bleek wel uit de kleine verschillen tussen de deelnemers.

Als fun opdracht was het "chips-vliegen" een mogelijkheid om de verschillen groter te maken. De vier kleuren chipszakjes vertegenwoordigden een factor die tussen 0.1 en 1 lag. Natuurlijk hadden degenen met al de hoogste score nog het geluk dat juist zij factor 1 kregen, terwijl de minder goede vliegers er met factor 0.1 nog meer op achteruit gingen. De loting hiervoor was echter bepalend.

Het ballen gooien tijdens de vlucht koppelde vlieger aan een medevlieger. Die moest gedurende de vlucht zo veel mogelijk ballen in een emmer gooien. Dat bleek niet mee te vallen. Hier waren de juryleden Rina en Jacqueline wel eens heel coulant.

De laatste opdracht gaf de mogelijkheid om een langere vlucht te maken. Het lukte alleen Piet Elsten om met zijn Cirrus precies op 0 sec. verschil van de door hem opgegeven vliegtijd te eindigen. De overigen hadden echter ook maar heel kleine verschillen.

De einduitslag was nu bijna voorspelbaar.

1 Ben Ros, 2 Frans van Peer en 3 Frans van Meer. Toch heeft nieuwkomer Bert Scholten nog wel beslag weten te leggen op de 4° plaats.

Voor elke deelnemer was er een prijs en tevens werd er een cadeaubon onder de deelnemers verloot. De cadeaubon werd gewonnen door Marinus van Bekkum.

Helaas geen foto's 

Activiteiten 2002