verslag indoorvliegen

  

Omdat indoorvliegen een interessante tak van het modelvliegen is, had het bestuur 2 personen voor deze avond uitgenodigd om een demonstratie te komen geven om zo de indoorvliegerij wat te promoten in onze vereniging.
Jammer genoeg bleek een persoon verhinderd, wat ruim baan maakte voor de heer Rick Ruysink.
Na het welkom van de voorzitter, was het woord aan de heer Ruysink.
Deze man was duidelijk zeer gedreven voor zijn hobby, wat bleek uit zijn demonstratie en zijn verhaal. Alle facetten van de indoorvliegerij zijn aan bod gekomen. Dat alles zeer licht gebouwd moet zijn was al gauw duidelijk. Heel bijzonder is de toegepaste besturing. Naast de, in de handel verkrijgbare onderdelen, werd ook gedemonstreerd met eigen ontwerp stuurmotoren.
 Nou ja, stuurmotoren??? Een spoeltje met daar in een draaiend magneetje kan nauwelijks een stuurmotor worden genoemd. Dat neemt niet weg, dat er met dit spul een excelente besturing mogelijk is. De elektronica, nodig voor de aansturing, is door de heer Ruysink zelf ontworpen en wordt ook door hem gebouwd. Door de geringe massa, heeft een aanvaring geen grote gevolgen, getuige de botsingen tegen het plafond en het meubilair tijdens de gemaakte vluchten.
Dat het toch wel kapot kan is ook gebleken, maar met wat Ca lijm is een en ander snel gerepareerd en kan er weer gevlogen worden. Een van onze fervente zweefvliegers toonde een wel zeer grote belangstelling voor het indoorvliegen, hij wil misschien wel over stappen, wat ik wel wat vreemd vind, gezien de onlangs behaalde resultaten tijdens de F3B wedstrijden van 2000.
Als meerder clubleden belangstelling hebben voor indoorvliegen, kan de club wellicht iets gaan organiseren. Dus laat wat van u horen.
Na een laatste uitleg over het bouwen van en het vliegen met indoorvliegtuigen, kunnen we terug kijken op een geslaagde avond en de heer Ruysink bedanken voor zijn gepassioneerde inbreng.

Veel belangstelling demonstratie indoor